Zijn jullie al bezig met duurzaamheid op de club?

“Als club maken we zeker, in overleg met onze stakeholders, milieubewuste keuzes.”

Frank van Mosselveld, algemeen directeur RKC Waalwijk

Afgenomen diensten

Aantal medewerkers

100 medewerkers

Meer weten over RKC Waalwijk

De uitdaging

“We zijn bezig met een, al vergevorderd, onderzoek naar de aanleg van zonnepanelen op onze bijgebouwen. Daarnaast is de installatie voor onze veldverwarming duurzaam en in fases in te schakelen. De verlichting in ons stadion en trainingscomplex is met LED uitgerust. Het grootste gedeelte van de verbouwing van de club is al afgerond, waarbij duurzame oplossingen, zoals hiervoor benoemd, geïmplementeerd zijn.”

Merk je dat er vraag is vanuit bezoekers, sporters of partners van de club om serieuzer met dit onderwerp om te gaan?

“Nee eigenlijk niet. Die komen gewoon om voetbal te kijken of te spelen en staan minder stil bij duurzaamheid. Ik krijg hier ook bijna geen vragen over. Terwijl, als ik aangeef proactief met duurzaamheid bezig te zijn, ik altijd een positieve reactie krijg.Vanuit het management wordt er wel serieus naar gekeken. Ons stadion is eigendom van De Mandemakers Groep en zij zetten zich daar vooral voor in. Wij zijn hier als club uiteraard blij mee en kijken graag samen met hen naar de mogelijkheden tot verduurzaming. Ik ben ook van mening dat we met z’n allen mee moeten gaan in duurzaamheid. Als je dat niet doet, val je buiten te boot. Meedoen wordt steeds meer als normaal en zelfs als iets verplicht gezien.”

Hoe implementeren jullie duurzaamheid binnen de club?

“Als club en stadioneigenaar maken we milieubewuste keuzes. Met oog op de toekomst zijn we al duurzaam bezig en dat heeft er simpelweg ook mee te maken dat gas en elektriciteit alleen maar duurder worden. HIT Profit is op dit moment nog bezig om alles opnieuw in te richten voor ons. Vorig jaar hebben we het hoofdgebouw verbouwd en er wordt nu een nieuwe scan gemaakt. Hopelijk komen hier zo min mogelijk nieuwe aanbevelingen uit, want dat zou betekenen dat we het goed hebben gedaan!”

Het verschil dat HIT Profit maakt

“Als club maken we zeker milieubewuste keuzes."

Frank van Mosselveld, algemeen directeur RKC Waalwijk

Besparing energie-inkoop
19
Besparing energieverbruik
15

Wil jij als club ook zo’n succesverhaal?

Dit doet HIT Sports ook voor jouw club:

  • Energie besparen
  • Verduurzamen
  • WIN-WIN-WIN, de beste tactiek