Zijn jullie al bezig met duurzaamheid op de club?

“We zijn daar zeker mee bezig met het oog op de verbouwing van ons stadion. Onlangs hebben we een adviesrapport van HIT Profit ontvangen; hun adviezen hebben we ter harte genomen en opgevolgd”

John Bes, algemeen directeur Almere City FC

Afgenomen diensten

Aantal medewerkers

50 medewerkers

Meer weten over Almere City FC

De uitdaging

Bij de verbouwing werken we samen met duurzaamheidspartners die ons begeleiden en adviseren. Onze club is onderdeel van de Kroonenberg Groep, een succesvolle projectontwikkelaar die in al haar projecten bezig is met duurzaamheid. Vandaar ook dat het nieuwe stadion ongetwijfeld gaat voldoen aan de standaarden die Kroonenberg Groep doorgaans hanteert. Zo geeft de verbouwing veel mogelijkheden om onze duurzaamheidsgrens op te schroeven, waarbij we onlangs al onze verlichting hebben vervangen door LED.

Merk je dat er vraag is vanuit bezoekers, sporters of partners van de club om serieuzer met dit onderwerp om te gaan?

Eigenlijk niet, maar desondanks hebben we het hoog in ons vaandel staan. Ik merk dat bij de huidige jeugd duurzaamheid een belangrijker onderwerp is dan in mijn jeugd. Als club identificeren wij ons met de nieuwe generatie tieners en jongvolwassenen. We kunnen niet anders dan duurzaamheid serieus nemen en dat implementeren. Maar we willen ook niet anders, het hoort bij het runnen van een voetbalorganisatie.
“We willen zo duurzaam mogelijk zijn op allerlei gebieden.”

Hoe implementeren jullie duurzaamheid binnen de club?

“Dat gaat geruisloos, omdat we tegelijkertijd ook intensief bezig zijn met het imago en de kernwaarden van Almere City FC. Wij staan voor ‘jong, eigenwijs en ambitieus’ en proberen dat zoveel mogelijk te onderbouwen met onze strategie. Investeren in duurzaamheid is hierbij een logische keuze. Net zoals investeren in een natuurgrasveld. Dat is ook niet direct ingestoken vanuit een financieel voordeel, maar past wel bij een ambitieuze club als Almere City. Net zoals de verbouwing van ons stadion ons weer mogelijkheden gaat bieden om ons te onderscheiden.

Het verschil dat HIT Profit maakt

“We zijn daar zeker mee bezig met het oog op de verbouwing van ons stadion. Onlangs hebben we een adviesrapport van HIT Profit ontvangen; hun adviezen hebben we ter harte genomen en opgevolgd"

John Bes, algemeen directeur Almere City FC

Besparing energie-inkoop
19
Besparing energieverbruik
15

Wil jij als club ook zo’n succesverhaal?

Dit doet HIT Sports ook voor jouw club:

  • Energie besparen
  • Verduurzamen
  • WIN-WIN-WIN, de beste tactiek