Momenteel ontvangen autobedrijven minder bezoekers in de showrooms. Potentiële klanten maken geen proefritten en auto’s worden nauwelijks verkocht. De coronacrisis heeft hard toegeslagen, ook in de automotive sector.

Wat betekent dit nu? Wel kosten, maar geen omzet?
Los van het gezondheidsaspect, staan veel ondernemers in de automotive sector momenteel ook voor een grote financiële uitdaging. Door teruglopende inkomsten is kostenbesparing op dit moment van een doorslaggevend belang. HIT Profit is als onafhankelijk kennis- en inkoopcollectief voor energie en verzekeringen de aangewezen partner en geeft graag betekenis aan de huidige uitdaging.

Ondernemers helpen elkaar
Je kunt als ondernemer direct kosten besparen door inzicht te krijgen in je zakelijk energieverbruik. HIT wil hier graag bij helpen en daarom stellen we onze analisten een half uur kosteloos ter beschikking voor een kostenbesparend adviesgesprek. De analist kan je helpen om aan de slag te gaan met acties die niets of weinig kosten, maar die wel direct een besparing opleveren. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van de HIT Solution. Een handige online portal die je 24/7 kunt raadplegen om je realtime verbruik te checken. Zo zie je direct waar je onnodig stroom verbruikt zonder dat je dit in de gaten hebt. Een dergelijk stroomlek valt meteen te dichten en levert dus een acute besparing op. Ook kun je alle verlichting vervangen door LED-verlichting welke een veel lager verbruik kent dan normale lampen. Daarnaast heeft LED-verlichting een langere levensduur en bespaar je dus tevens op de vervangingskosten.

Energiemaatregelen
Naast een directe besparing en verduurzaming word je als ondernemer ook gehouden aan een aantal verplichte maatregelen. Zo komt Label C voor kantoorpanden inmiddels snel dichterbij. Hierbij moeten automotive ondernemers de ruimtes die groter zijn dan 100m2 in kaart brengen. En ben je verplicht om laadpalen op je parkeerterrein te installeren. Dealers hebben vaak veel parkeerplaatsen en bij elke 10 plaatsen moet er volgens de Wet milieubeheer een laadpaal staan. Is dat al geregeld? En hoe verdien je deze kosten terug? Wat zijn de regels en hoe kun je dit realiseren? Wij begrijpen dat je nu alle hulp hierbij goed kunt gebruiken.